Termékeink |
Olaszrizling A legelterjedtebb minőségi borszőlőfajtánk. Borának savai harmonikusak, olykor lágy, fajtajelleges, rezedaillatú, keserűmandulára emlékeztető ízű és zamatú.
Jó évjáratokban kiemelkedő minőségű. Sültekhez és nehéz zsíros ételek mellé ajánljuk. Pincészetünkben száraz borként kapható. Ottonel muskotály Moreau Robert francia kertész nemesítette a XIX. század közepén. Minthogy a Chasselas-hoz hasonlít, feltételezhető hogy egyik szülője ez a fajta lehetett. A másik
szülő bizonytalan. Magyarországra az 1880-as években került, nagyobb felületen
az 1960-as évektől termesztik. Borának muskotályos jellege igen intenzív, kitűnő
llatú és zamatú, savai finomak, gyakran lágy karakterű.
Fogyasztását főtt és párolt szárnyasok valamint desszertek mellé ajánljuk. Pincészetünkben félédes borként kapható. Sauvignon blanc
Franciaországbol származik, ahol évszázadok óta termesztik. Az utóbbi időkben sok országban előszeretettel termesztett szőlőfajta. Bora finom és jellegzetes ízvilágú.
Illatában bodzavirág és déligyümölcsök fedezhetőek fel. Íze jellegzetesen farkasalma, köszméte, bodza, olykor grapefruit jegyeket hordoz.
Fogyasztását sült és párolt halételek mellé és sajtokhoz ajánljuk. Pincészetünkben száraz borként ajánljuk az Ön figyelmébe. Sárgamuskotály A legrégebben termesztett szőlőfajták egyike. Egyesek francia eredetűnek, mások Elő-Ázsiából származó fajtának vélik. Bora a muskotályos fajták között egyedülálló.
Illata és zamata az érett szőlő jegyeit hordozza. Késői szüreteléssel borkülönlegesség készíthető belőle.
Desszertborként vagy könnyű, párolt szárnyasok mellé ajánljuk. Pincészetünkben félédes borként kapható. Szürkebarát A szőlő galíciai eredetű fajta, a Pinot noir mutációja. Bora testes, extraktban - zamatban gazdag, finom savkarakterű, a legtöbb évjáratban kiemelkedő minőségű.
Fehérhúsokból készült sültek mellé ajánljuk. Pincészetünkben félédes borként kínáljuk. Zenit Az Ezerjó és a Bouvier kersztezéséből állították elő Király Ferenc és munkatársai (fajtahibrid). Az 1976-os állami elismerése után kedvező tulajdonságai miatt
viszonylag gyorsan ismertté vált és az ország számos helyén telepítették.
Bora illat- és zamatgazdag, finom, harmonikus savérzettel, szinte minden évjáratba kiválló minőséget ad.
Fogyasztását könnyedebb sertéshúsból készült ételek mellé ajánljuk. Pincészetünkben száraz borként kapható. Cabernet franc
Régi francia származású fajta, már az 1600-as években jól ismerték és kedvelték. Bora kiválló minőségű, sötétvörös. Cserzőanyag tartalma nagy.
Illatta érett meggyre, málnára vagy erdeigyümölcsökre emlékeztet, intenzív zamatú, extraktban gazdag.
Fogyasztását marhából és vadhúsból készült ételek mellé ajánljuk. Pincészetünkben félszáraz borként ajánljuk az Ön figyelmébe. Kékfrankos Származása bizonytalan. Többnyire csak az Osztrák- Magyar Monarchia egykori területén termesztik. A magyarországi vörösbort adó fajták között
vezető szerepet játszik. Bora rubintszínű, enyhe szederszerű illat és zamat jelemzi.
Savai lágyak, ugyanakkor markáns vörösbor. Vöröshúsokból készült ételek mellé kiválóan fogyasztható. Pincészetünkben félszáraz borként kínáljuk. Fajta: Klón: Kategória:
Rajnai rizling B. 7 (1) CVT Szürkebarát B. 10/10 (1) CVT Kékfrankos Kt. 1 (2) CVT Ottonel muskotály Kt. 16 (16) CVT Olaszrizling B. 20/16 (18) CVT Leányka E. 99 (5) CVT Sárgamuskotály S |